Już się robi:Czarodziej_ pisze:Pokaż je jakie są duże, kiedy wykiełkowały tzn. w jakim są teraz wieku.

Wykiełkowały mniej więcej w połowie marca (po jakimś czasie się dopiero zorientowałem

Parapet po stronie zachodniej, podlewam odstałą kranówą (ma mało chloru, ale mimo tego przynajmniej na tydzień odstawiam).Czarodziej_ pisze:Jakie mają stanowisko, jaka woda podlewasz?
Słyszałem, że dość długo się czeka (nawet 25 latCzarodziej_ pisze:Można nawet mieć na swoich cytrusach własne owoce. Kliknij sobie w moją stopkę w spis i zobacz temat o moich roślinach są tam pokazane cytrusy.

Teraz lawina pytań:
Czy muszę przesadzać do specjalnej ziemi do cytrusów moje roślinki

Jaki nawóz mogę stosować (jeżeli na tym etapie rozwoju można): specjalny do cytrusów czy wystarczy ogólny do roślin zielonych

Czy wspomniana w tym temacie "szklarenka" z butelki jest obowiązkowa czy mogę z niej zrezygnować

I takie pytanie-dylemat po przeczytaniu części tego tematu (mam zamiar jeszcze spróbować posadzić jakiegoś cytrusa, bo po pierwszej {chyba} udanej próbie chciałbym jeszcze coś wyhodować) - co jest lepsze to wyhodowania sadzonki: perlit czy torf z piaskiem