Czy 'Iseli Fastigiate' = 'Iseli Foxtail'? Wie ktoś?
Rośliny rzadkie i ciekawe w naszych ogrodach cz.2
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję Marzenko
Właśnie to ,że są tak podobne mnie zastanowiło.....

http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 mar 2009, o 02:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przypadkiem natrafiłem na to forum i zostałem mocno sprowokowany pewnym ciekawym gatunkiem. Postanowiłem więc się odwdzięczyć i pokazać co posiadam. Na razie nie mam za dużo ładnych zdjęć do pokazywania, ale z biegiem czasu zrobi się ich więcej. Na start trzy gatunki, które uważam za ogromne rarytasy i trudne do zdobycia.
Swertia perennis ssp. perennis Niebielistka trwała nizinna, żebym na dzień dobry nie był ciągany za palce.

Scilla bifolia Cebulica dwulistna

Gentiana pneumonanthe Goryczka wąskolistna

Swertia perennis ssp. perennis Niebielistka trwała nizinna, żebym na dzień dobry nie był ciągany za palce.

Scilla bifolia Cebulica dwulistna

Gentiana pneumonanthe Goryczka wąskolistna

Pozdrawiam,Krzysztof
Moją pasją jest natura. | Moje zdjęcia
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 mar 2009, o 02:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich,
jako, że między forumowiczami chyba nie obowiązuje styl formalny? Marzenko, mieszkamy bardzo po sąsiedzku, a tak ogólnie to Ty mnie już niejako znasz.
Kiedyś w sklepie pasmanteryjnym w Żarach poznałaś moją mamę i zostawiłaś wizytówkę do swojego sklepu. A skoro prosicie o więcej, to jeszcze coś pokażę. Ale liczę, że w tym roku będę miał więcej i ładniejszych zdjęć.
Dactylorhiza maculata Kukułka plamista - przepraszam, za burdel, ale nie pozwalam nikomu dotykać ogródka jak mnie nie ma, a studiuję w Warszawie i bywam średnio raz na półtorej miesiąca w domu.

Lilium martagon Lilia złotogłów - może nie taki fenomenalny rarytas, ale aż taka pospolita znowu też nie jest

Gladiolus imbricatus Mieczyk dachówkowaty

Cypripedium calceolus Obuwik pospolity

jako, że między forumowiczami chyba nie obowiązuje styl formalny? Marzenko, mieszkamy bardzo po sąsiedzku, a tak ogólnie to Ty mnie już niejako znasz.

Dactylorhiza maculata Kukułka plamista - przepraszam, za burdel, ale nie pozwalam nikomu dotykać ogródka jak mnie nie ma, a studiuję w Warszawie i bywam średnio raz na półtorej miesiąca w domu.

Lilium martagon Lilia złotogłów - może nie taki fenomenalny rarytas, ale aż taka pospolita znowu też nie jest

Gladiolus imbricatus Mieczyk dachówkowaty

Cypripedium calceolus Obuwik pospolity

Pozdrawiam,Krzysztof
- darob66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam;
piękne te Twoje byliny
Pamiętam miłą Panią ze sklepu ,która mówiła mi ,ze syn zbiera ciekawe rośliny...jaki świat jest malutki
Pozdrawiam Marzena

Abies nardmanniana 'Golden Spreader'-jodła kaukaska.Bardzo wolno rośnie.Początkowo pokrój ma płasko-kulisty.Moja dopiero po 4 latach zaczęła się wypiętrzać.
Pozdrawiam Marzena
piękne te Twoje byliny

Pamiętam miłą Panią ze sklepu ,która mówiła mi ,ze syn zbiera ciekawe rośliny...jaki świat jest malutki

Pozdrawiam Marzena

Abies nardmanniana 'Golden Spreader'-jodła kaukaska.Bardzo wolno rośnie.Początkowo pokrój ma płasko-kulisty.Moja dopiero po 4 latach zaczęła się wypiętrzać.
Pozdrawiam Marzena